søndag 13. desember 2009

Lucia dagen!!

For dem som ikke vet det så feires denen dagen den 13.Desember og ikke fredag 11.desember klokka to på formidaggen for da passer det best. Dette er jo svensk tradisjon å da syns jeg vi bør holde på tradisjonen og ikke lage våre egne regler. det er jo nesten litt flaut, tenk om svenskene hadde sett alle de hvitkledde med lys i hånde midt på lyse dagen... noe merkelig, håper ikke det skjedde over hele landet, og jeg håper at det var noen søte små barn som gikk i tog i dag!!

Den hellige Lucia led en martyrdød den 13. Desember. hun døde ikke 11. desember eller 14. desember..... skal vi lissom gjøre om den dagen Jesus ble hengt.. for kanskje det ikke passer for alle

ja ja nok om det! det er de voksne sin feil, som forandrer på tradisjoner og ikke lærer barna om dem...

1 kommentar:

  1. Å herregud du er en av de mindre smarte ser jeg! kjære deg, det er barna som liker å feire denne dagen, og når den da havner på søndag blir det vanskelig for barna å feire dagen på barnehagen, skole etc. Derfor feirer man denne dagen på den nærmeste dagen, slik at barna kan få glede av den! Bruk hodet ditt før du uttaler deg om helt ussakelige ting!

    SvarSlett